M&K Seibert d.o.o.

Opozorilo
  • Spletno mesto uporablja piškotke

    Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

    Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

CHEKKER in Encoder PDF Natisni E-pošta

Merilne glave s sistemom Absolut-ENCODER

Zanesljiva rešitev za odčitavanje rezultatov meritev s plinomerov.

1546_EI_Encoder_S1_1

 

Običajni način prenosa izmerjenega volumna plina na sisteme za daljinsko odčitavanje je potekal s pomočjo dajalca impulzov z magnetnim Reed kontaktom, ki je bil kot dodatek nameščen na merilno glavo.

V praksi se je pokazalo, da pri uporabi impulzov občasno prihaja do težav pri prenosu podatkov od merilne glave do korektorja, spominske enote ali druge zunanje enote. Prenos so lahko zmotile zunanje močne elektromagnetne motnje (na primer uporaba varilnega aparata ali močnega kotnega brusilnika v neposredni bližini plinomera), lahko so bili dajalci impulzov površno nameščeni, nehote premaknjeni ali celo po nesreči odlomljeni. Rezultat motenj je napačen odčitek rezultata na korektorju ali na elektronskem sistemu za daljinsko odčitavanje.

Za popolnoma zanesljiv prenos podatkov z merilne glave ponuja Elster-Instromet enostavno rešitev: sistem optoelektronskega odčitavanja številčnice na merilni glavi plinomera. Namesto da elektronska naprava, ki je priključena na plinomer šteje prejete pulze, lahko s pomočjo sistema Absolut-ENCODER prebere dejanski zapis na številčnici. Če pride do trenutnih motenj v prenosu se po vzpostavitvi normalnih razmer spet odčita dejansko stanje na merilni glavi. Merilna glava je v osnovi še vedno mehanska, sistem odčitavanja pa se napaja iz priključene elektronske naprave. To pomeni, da v primeru morebitnega izpada zunanje naprave mehanski plinomer še vedno meri količino pretečenega plina. Tudi v primeru izpada napajanja ali izrabljenih baterij ne izgubimo podatkov o izmerjenem volumnu plina.

Sistem Absolut-Encoder je lahko vgrajen v različne merilne glave:

1546_EI_Encoder_S1_1k

 

Merilna glava Absolut-Encoder S1 je namenjena za vgradnjo na turbinske plinomere serije TRZ2. Ima plastično ohišje in eno številčnico.1548_EI_Encoder_S1D_k1

Merilna glava Absolut-Encoder S1D je namenjena vgradnji na rotacijske plinomere serij RVG, IRM-1 in IRM-3 DUO. Ima plastično ohišje in dve številčnici, tako da jo lahko prilagajamo za odčitavanje za vse smeri pretoka (levo-desno, desno-levo, od spodaj navzgor ali od zgoraj navzdol).

 

1550_EI_Encoder_MI_2_k

 

Merilna glava Absolut-Encoder MI2 je namenjena vgradnji na turbinske plinomere serije SM-RI-X in SM-RI-2. Merilna glava MI2 ima robustno kovinsko ohišje, ki zagotavlja delovanje tudi v zelo zahtevnih industrijskih okoljih.

 

1553_EI_Encoder_AE_kS sistemom Absolut-ENCODER so lahko opremljeni tudi mehovni plinomeri. Merilna glava Absolut-ENCODER AE2 se lahko namesti na mehovne plinomere različnih velikosti od G4 do G25 in tudi na večje industrijske plinomere. Daljinsko odčitavanje merilnega rezultata poteka preko zunanje naprave, ki podpira standard M-Bus, z žično ali brezžično povezavo ali preko spominske enote DL210 , ki je opremljena z GSM ali GPRS/TSC modemom.

 

Tehnični podatki za merilne glave s sistemom Absolut - ENCODER:

Tip: - S1 (za turbinske plinomere TRZ2)
- S1D (za rotacijske plinomere RVG, IRM-1 in IRM-3 DUO)
- MI-2 (za turbinske plinomere SM-RI-X in SM-RI-2)
- AE2 (za mehovne plinomere)
Število merilnih kolesc: 8
Temperaturno območje: - 20 do + 60 oC
Zaščita pred okoljskimi vplivi: IP 67
Komunikacijski protokoli:

- NAMUR

- M-bus

- SCR
ATEX odobritev: možnost uporabe v Ex coni za merilne glave, ki delujejo po standardu NAMUR ali SCR
Dajalec impulzov: možnost vgradnje nizkofrekvenčnega dajalca impulzov serije IN-S (IN-S10, IN-S11, IN-S12) na merilne glave S1, S1D in MI-2
Opcije: - dodatno mehansko gonilo za merilno glavo MI-2
- ohišje za vgradnjo na merilno glavo opremljeno z mehanskim gonilom

 

Tehnični podatki za merilno glavo Absolut-ENCODER S1

 

111_EI_EK260_k1Za korekcijo merilnih podatkov iz plinomerov z merilno glavo Absolut-Encoder je primeren korektor Elster-Instromet EK260. Podatki o izmerjeni količini plina se preko sistema Absolut-ENCODER brez napak prenesejo na korektor. Korektor je opremljen s pulznimi izhodi, ki se lahko programirajo, ter z enim visokofrekvenčnim pulznim izhodom. Opremljen je tudi s serijskim vmesnikom RS232 in 485, ki omogoča daljinsko odčitavanje in priklop na zunanji modem ali TCP/IP vmesnik ter odčitavanje s protokolom M-Bus.1349_EI_DL210_EN_kZa odčitavanje, shranjevanje in posredovanje podatkov na sisteme za daljinsko odčitavanje se za mehovne plinomere opremljene s številčnico Absolut-ENCODER AE2 lahko uporabi spominska enota DL210. DL210 je opremljena z GSM/GPRS modemom in lahko deluje na baterije ali z zunanjim električnim napajanjem.

 

CHEKKER

Številčnica za mehovne plinomere za nadzor sporočanja merilnih podatkov

1537_EI_Chekker

 

Številčnica Chekker je patentirani sistem za mehovne plinomere, ki poleg merilnega rezultata na številčnici prikaže tudi posebno dvomestno kontrolno številko. Podatki se v centrali vnesejo v računalniški program, ki preveri ujemanje kontrolne številke in merilnega rezultata in sporoči, če je pri zapisu prišlo do morebitne napake. Sistem Chekker deluje popolnoma mehansko in ne potrebuje nobenega dodatnega vzdrževanja.

 

Zadnjič posodobil Torek, 21 December 2010 15:39
 

Išči...

Kontakt

M & K SEIBERT d.o.o.
Vrečerjeva ulica 14
3310 Žalec

Tel.: +386 3 710 21 50
Faks: +386 3 710 21 51
E-pošta: mkseibert@siol.net

You are here  : Domov Prodajni program Mehanski merilniki pretoka Sistemi Chekker in Encoder CHEKKER in Encoder